22.04.19

22 квітня 2019 року в НВК №1 «Мрія» в рамках Методичного тижня відбулося засідання постійно діючого семінару «Розвиток творчої ініціативи вчителів та учнів на основі інноваційних підходів до освітнього процесу».



Темою обговорення став сучасний урок у контексті компетентнісно орієнтованої освіти, яка  зорієнтована на практичні результати, досвід особистої діяльності, вироблення ставлень, що зумовлює принципові зміни в організації навчання, яке стає спрямованим на розвиток конкретних цінностей і життєво необхідних знань і умінь здобувачів освіти.



З`ясовано саме поняття «компетентність», основні його складові, розглянуто основні групи ключових компетентностей та шляхи їх формування.
Особливий інтерес викликала дискусія як підготувати і провести компетентісно зорієнтований урок. Загальний висновок:

 
потрібно відповідально ставитися до своїх обов’язків, але найбільше – вийти на сучасний рівень педагогічного мислення. Реалізація прагнення провести завтрашній урок краще за сьогоднішній розпочинається з його підготовки. Учитель має володіти добре розвиненими навичками моделювання, проектування, конструювання  уроку.